Nieuws

Feyenoord-spits krijgt advies van nationale grootheid: 'Zo snel mogelijk transfer'

Feyenoord-spits krijgt advies van nationale grootheid: 'Zo snel mogelijk transfer'

08-12-2023 19:00
2

Santiago Giménez heeft advies gekregen van de Mexicaanse oud-topspits Hugo Sánchez. De belangrijkste tip van zijn landgenoot was zo snel mogelijk vertrekken uit Nederland. Zelf speelde Sánchez voor de mogelijk volgende werkgever van Giménez: Real Madrid.

"Als ik hem was zou ik zo snel mogelijk een transfer maken. Naar een nog hogere club", zegt Sánchez voor de camera's van ESPN. "Hij heeft de capaciteit om te slagen. Als er een aanbod komt van een grote club deze winter, dan moet hij gelijk weg."

Zelf speelde de nu 65-jarige zeven jaar voor Los Blancos. Als het gaat over zijn oude werkgever denkt hij er duidelijk over. "Er zijn geruchten over Real Madrid en je moet zien wat daarvan waar is. Maar als er een aanbod zou komen, dan zou ik het heel mooi vinden als hij naar een grote club in Spanje gaat."

Giménez krijgt vanuit zijn thuisland veel adviezen. Zo ook van Sánchez, maar op een ander moment zou hij met zijn landgenoot alles nog eens gaan bespreken. "Hij gaf heel veel adviezen. We moeten eens samen gaan eten zodat ik alles echt in me op kan nemen. Dat lijkt me geweldig. Dat was het eerste dat ik tegen hem zei, dat ik graag eens samen zou willen zitten en gewoon rustig luisteren naar zijn woorden en tips."