Carrière Pogba mogelijk al voorbij: openbaar aanklager eist vier jaar schorsing

Carrière Pogba mogelijk al voorbij: openbaar aanklager eist vier jaar schorsing
7 december 2023 om 12:42
Laatste update: 7 december 2023 om 14:09

Paul Pogba zit mogelijk in zwaardere problemen dan hij dacht na het dopingschandaal in Italië. De openbaar aanklager eist een schorsing van maar liefst vier jaar voor de Franse middenvelder. 

Verschillende Italiaanse media schrijven over de hoge eis van de openbaar aanklager. Pogba is op het moment dertig jaar oud en zou, mits de eis wordt ingewilligd, pas op zijn 34ste weer kunnen voetballen. Voor de blessuregevoelige Fransman betekent het wellicht dat het tegen die tijd al over en uit is in de voetballerij. Volgens eerdere geruchten zou het middels een schikking om een straf van achttien tot 24 maanden gaan, maar daar wordt nu flink van afgeweken. 

Pogba werd begin oktober positief getest op doping en wacht nog altijd de rechtszaak af. Het is nu de vraag wat de volgende zet is van de vertegenwoordiging van de speler. Pogba werd in Juventus een enorm talent en maakte een monstertransfer naar Manchester United, maar wist nooit de enorme verwachtingen waar te maken op Old Trafford. Uiteindelijk vertrok Pogba weer naar Italië om zich bij Juventus te voegen, maar blessures én het dopingschandaal gooien vooralsnog roet in het eten.