Pogba staat op het punt te schikken: lange schorsing wacht door dopinggebruik

Pogba staat op het punt te schikken: lange schorsing wacht door dopinggebruik
4 december 2023 om 10:45

Paul Pogba gaat schikken in zijn dopingszaak. Hij gaat het voorstel van het Italiaanse antidopingparket accepteren en daarmee staat hij maanden langs de kant. De Franse middenvelder zit sinds hij positief testte voor doping na de wedstrijd met Udinese thuis. 

Volgens Italiaanse en Engelse media gaat Pogba schikken op aanraden van zijn advocaten. 'Daardoor zou de zaak zo snel mogelijk worden afgesloten, waardoor het proces zou worden vermeden en daarmee de diskwalificatie zou beginnen. De straf zou volgens geruchten een periode van achttien tot 24 maanden moeten bestrijken', schrijft het Italiaanse Calcio e Finanza.

La Pioche speelde zelf niet in de wedstrijd tegen Udinese, maar werd wel op doping gecontroleerd. Zijn test bleek positief te zijn voor testosteron. Wel kan zijn straf nog gehalveerd worden als er bewezen wordt dat: 'dat de inname van het aanstootgevende middel onvrijwillig was.' Zelf wilde Pogba nog naar het CAS stappen, maar daar stak de  WADA (World Anti Doping Agency) weer een stokje voor.

Het is de vraag wat Juventus met de speler gaat doen. Pogba heeft nog een contract tot 2026 en verdient acht miljoen euro netto per jaar. Dat bedrag ontvangt hij echter nu al niet meer, zo weet de Italiaanse krant. 'Op dit moment ontvangt Pogba, gezien de schorsing, het minimumsalaris dat wordt gegarandeerd door de FIGC-regels.'