Nieuws

KNVB in gesprek met clubs over afspraken: 'Willen RKC-Ajax-scenario voorkomen'

KNVB in gesprek met clubs over afspraken: 'Willen RKC-Ajax-scenario voorkomen'

07-12-2023 06:52

De KNVB wil afspraken maken met de clubs in de Eredivisie om wedstrijden die moeten worden ingehaald, dichter bij de oorspronkelijke datum van de wedstrijd te laten spelen. Hiermee hoopt de bond taferelen zoals bij RKC Waalwijk tegen Ajax te voorkomen.

Ajax ging woensdagavond op bezoek bij RKC voor slechts enkele minuten voetbal. Dit kwam omdat de wedstrijd eind september werd stilgelegd door een hoofdblessure en 6 december pas de eerste mogelijkheid bood om de wedstrijd uit te spelen. De KNVB wil nu met de teams afspraken gaan maken om te voorkomen dat er twee maanden tussen zitten als een wedstrijd moet worden uitgespeeld. "Het competitiebestuur vindt het belangrijk dat het restant van een gestaakte wedstrijd zo veel mogelijk onder dezelfde omstandigheden wordt gespeeld. Dat betekent dus ook zo snel mogelijk", vertelt manager competitiezaken van de KNVB, Jan Bluyssen, aan De Telegraaf.

Ajax stelde na de gestaakte wedstrijd voor om het duel op maandagochtend uit te spelen. "Dat klopt en dat had ook de voorkeur van het competitiebestuur. Maar gezien de emoties was dat niet mogelijk en in het drukke programma was toen 6 december de eerstvolgende mogelijkheid. We zijn bezig afspraken voor te bereiden om herhaling te voorkomen, zodat clubs en burgemeesters voortaan van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Als de nieuwe uitgangspunten bekend zijn, zullen we die communiceren."

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!