Ajax houdt stand en klimt door overwinning op RKC naar plek zes in de Eredivisie

06-12-2023 20:10 Laatste update: 20:10
1

Ajax is de laatste minuten van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk zonder moeite doorgekomen. Er werd niet meer gescoord en daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor de Amsterdammers. De ploeg van John van ’t Schip staat nu zesde in de Eredivisie.

De laatste keer dat Ajax afreisde naar Waalwijk zag de wereld er heel anders uit. Maurice Steijn was hoofdverantwoordelijk bij de club, Ajax stond onderaan in de Eredivisie en er was pas één keer gewonnen. De wedstrijd tegen RKC verliep dan ook niet makkelijk. Aan de hand van Brian Brobbey en Steven Bergwijn kwamen de Amsterdammers twee keer op voorsprong, maar die werd ook makkelijk vergeven. In de 57ste minuut schoot Steven Berghuis de 2-3 binnen en die treffer heeft RKC nog niet kunnen beantwoorden.

Het noodlot sloeg namelijk in de 84ste minuut toe, toen Brobbey tegen het hoofd van keeper Etienne Vaessen liep. Een ernstige blessure, waarbij de wedstrijd dus uiteindelijk gestaakt werd. Zelf stond Vaessen wel weer onder de lat bij RKC, maar bij Ajax vonden een paar wissels plaats. Steijn had Bergwijn gewisseld voor Amourricho van Axel Dongen, maar die kon niet spelen. Kristian Hlynsson was zijn vervanger. Ook wisselde hij de geblesseerden Jay Gorter en Silvano Vos voor Diant Ramaj en Benjamin Tahirovic. Gastón Ávila bleef staan en maakte zijn eerste minuten onder Van 't Schip.

Filip Stevanović was nog zeer dichtbij. Een voorzet kon hij op doel koppen, maar deze ging over en op het dak van het doel. Een vrije trap op een gevaarlijke positie kon Ajax ook makkelijk verwerken waardoor de drie punten mee terug gingen naar Amsterdam. Ajax staat nu op slechts negen punten van de nummer drie AZ.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!