Nieuws

Time roept Messi uit tot Atleet van het Jaar: eerste niet-Amerikaan ooit

Time roept Messi uit tot Atleet van het Jaar: eerste niet-Amerikaan ooit

06-12-2023 06:39

Lionel Messi is door Time uitgeroepen tot Atleet van het Jaar. Het is de eerste keer dat het tijdschrift uit de Verenigde Staten een sporter zonder de Amerikaanse nationaliteit uitroept. Afgelopen jaar maakte Messi de overstap naar de Major League Soccer.

In de zomer van 2023 maakte Messi de spectaculaire overstap van Paris Saint-Germain naar Inter Miami. De wereldkampioen zette het Amerikaanse voetbal op zijn kop en was goed voor elf doelpunten en vijf assists in veertien wedstrijden. Daarnaast kroonde de Argentijn zich met zijn nieuwe club direct tot winnaar van de Leagues Cup. Na het wereldkampioenschap met Argentinië in 2022 kroonde Messi zich het daaropvolgende jaar tot FIFA-Wereldvoetballer, landskampioen van Frankrijk en winnaar van de Ballon d’Or.

Het is voor het eerst dat Time een niet-Amerikaanse sporter benoemd tot Atleet van het Jaar. In 2019 begon het magazine met het uitroepen van de titel, waar het nationale vrouwenelftal van Amerika de eerste benoeming kreeg. Daarna volgden basketballer LeBron James, turnster Simone Biles en honkballer Aaron Judge.