Breaking news

Ontknoping der ontknopingen: Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor Final Four

Ontknoping der ontknopingen: Oranje Leeuwinnen plaatsen zich voor Final Four

05-12-2023 22:48

De Oranje Leeuwinnen hebben voor een waar voetbalspektakel gezorgd in de Nations League vrouwen. In de blessuretijd werd er met 4-0 gewonnen van België, wat precies genoeg was om als groepshoofd te eindigen en daarmee een ticket voor de Final Four veilig te stellen.

De opdracht voor de Oranje Leeuwinnen was duidelijk vanavond. Er moest gewonnen worden van België en het doelsaldo dat met plus drie in het voordeel was van Nederland ten opzichte van Engeland moest worden verdedigd, ondanks dat The Three Lions het in een confrontatie opnamen tegen Schotland. Deze wedstrijden werden tegelijk gespeeld.

In de eerste helft waren het de Oranje Leeuwinnen die via Lineth Beerensteyn met 1-0 gingen rusten tegen België, maar op het andere veld stond het 0-4 en daarmee was Engeland dus door als groepshoofd.

Na rust ging Engeland vrolijk door met scoren en werd het 0-5, maar zette ook de Oranje Leeuwinnen aan. Via Beerensteyn werd het 2-0, waardoor één extra goal genoeg was. Die kwam er via het hoofd van Damaris Egurolla in minuut 87, maar bij deze goal werd gelijk duidelijk dat Engeland de zesde had gemaakt. Nederland moest dus nog één keer scoren.

Op pakjesavond kwam die goal er uiteindelijk nog. Het cadeautje werd opengemaakt door opnieuw Egurolla, die opnieuw met het hoofd scoorde. Dat betekent dat de Oranje Leeuwinnen geplaatst zijn voor de Final Four. Twee landen daarvan gaan naar de Olympische spelen.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!