Transfernieuws

Ajax-target duidelijk over zijn toekomst: 'Ik wil naar een Europese topcompetitie'

Ajax-target duidelijk over zijn toekomst: 'Ik wil naar een Europese topcompetitie'

05-12-2023 06:50

Ajax-target Thiago Almada geeft aan zo snel mogelijk naar Europa te willen vertrekken. De Argentijn komt uit in de Major League Soccer, maar ziet een overstap naar een Europese topcompetitie graag zitten.

Afgelopen zomer leek Ajax er graag vandoor te willen gaan met Almada. Onder andere Maurice Steijn wilde de Argentijn dolgraag aan zijn selectie toevoegen, maar het prijskaartje van rond de twintig miljoen euro was te gortig. Almada bleef uiteindelijk bij Atlanta United, maar hoopt nu op een overstap. "Ik wil nu naar Europa.  Ja, in de volgende transferwindow. Als ik zou moeten kiezen, dan graag de Premier League of La Liga, maar ik sta open voor elke topcompetitie", vertelt de middenvelder tegen de Argentijnse tak van ESPN.

De keuze om uiteindelijk bij Atlanta te blijven, legde geen windeieren voor de Argentijn. In totaal vond Almada dit seizoen elf maal het net en zestien maal was de aanvallende middenvelder aangever. Ook werd Almada uitgeroepen tot de beste jonge speler van het jaar.

Bekijk de nieuwste aflevering van TITELSTRIJD met Kevin Hofland, Willy van de Kerkhof, een terugblik op Feyenoord - PSV, de buitenkansjes op de transfermarkt voor Ajax én de top drie grootste talenten uit de Eredivisie!

 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!