Nieuws

Wie is Jovan Mijatovic, de jonge spits waar Feyenoord naar heeft geïnformeerd?

Wie is Jovan Mijatovic, de jonge spits waar Feyenoord naar heeft geïnformeerd?

11-12-2023 16:29 Laatste update: 19-12-2023 09:17
5

Volgens Servische media heeft Feyenoord zijn oog laten vallen op Jovan Mijatovic en volgens 1908 hebben de Rotterdammers al geïnformeerd. Wie is deze jonge spits van Rode Ster Belgrado die wel oren zou hebben naar de Rotterdammers? VoetbalNieuws schetst een portret.

Carrière Jovan Mijatovic

Jovan Mijatovic werd op 11 juli 2005 geboren in Belgrado, dat toen de hoofdstad was van het voormalige Servië en Montenegro. De aanvaller is momenteel dus nog maar achttien jaar oud. Hij liep een groot gedeelte van de jeugdopleiding van Rode Ster door en klopte serieus aan de deur om zijn debuut te gaan maken in het eerste elftal, maar dat kwam er destijds door een zware knieblessure niet van.

Zodoende stond Mijatovic in 2021/2022 bijna het gehele seizoen aan de kant. Hij bouwde weer wedstrijdritme op in de jeugdelftallen en was nog net op tijd om het kampioensfeestje van Rode Ster bij te wonen. In het seizoen dat volgde werd hij verhuurd aan Graficar Belgrado, dat uitkomt op het tweede niveau. In acht wedstrijden scoorde hij meteen vijf keer, waardoor Rode Ster al gauw besloot om hem terug te nemen.

Mijatovic kwam bij het eerste elftal en kreeg er rugnummer negen toegewezen. Ondertussen had hij al vele interlands gespeeld voor de jeugdteams van Servië. Ter illustratie: zijn debuut in de Onder 17 was op 10 maart 2022. Anderhalf jaar later geldt hij als één van de grootste talenten van Servië. De multifunctionele aanvaller, die ook op de buitenposities uit de voeten kan, scoorde tot dusver zes goals in 32 officiële wedstrijden en gaf twee assists. Ook maakte hij al minuten in de groepsfase van de Champions League.

'Mogelijke transfer Mijatovic naar Feyenoord al in januari'

Prestaties die niet onopgemerkt blijven in de rest van Europa, zo blijkt. Naast Feyenoord worden ook Zenit Sint-Petersburg en Juventus met hem in verband gebracht. De Rotterdammers zouden ongeveer vijf miljoen euro over hebben voor een jongen die een enorm potentieel heeft. Volgens Mozzart Sport zou een eventuele transfer in januari al kunnen worden gerealiseerd. Het contract van Mijatovic bij Rode Ster loopt nog tot medio 2026.