Nieuws

'FC Volendam zoekt intern naar interim-coach, Kwakman gepolst voor technische rol'

'FC Volendam zoekt intern naar interim-coach, Kwakman gepolst voor technische rol'

04-12-2023 20:56

In de zoektocht naar een nieuwe trainer en technische namen zou FC Volendam een hengel hebben uitgegooid naar een aantal bekende namen, waaronder Kees Kwakman. Zo weet De Telegraaf maandagavond te melden.

Als FC Volendam het komende donderdag in De Kuip opneemt tegen Feyenoord, hoopt de degradatiekandidaat Michael Dingsdag op de bank te hebben. Na het aangekondigde vertrek van Matthias Kohler lijkt Volendam spoedig zonder trainer te zitten. Wanneer dit precies is, is nog onbekend. Volgens het medium zou het Dingsdag, die nu actief is als trainer van de Onder 21, hebben gevraagd om als interim-trainer aan de slag te gaan.

Naast een hoofdtrainer, schakelt FC Volendam volgens het medium ook door in het technische hart van de club. 'Hoewel er een door het voormalige bestuur opgesteld, vernietigend rapport van twintig pagina’s ligt over Frans ten Berge, dat voor de bestuursleden reden was om hem op non-actief te stellen, is de zakelijk directeur de beoogde nieuwe algemeen directeur', klinkt het. Ten Berge en Hans Kras jr. zouden de inactieve technische klankbordgroep ook een nieuw leven willen inblazen, waar de club contact zou hebben opgezocht met oud-spelers Arnold Mühren, Jack Tuyp, Frans Hoek en Kees Kwakman, waar Pier Tol al zou hebben bedankt.