Nieuws

Gorter niet beschikbaar: mag Ajax Ramaj in de basis zetten tegen RKC?

Gorter niet beschikbaar: mag Ajax Ramaj in de basis zetten tegen RKC?

04-12-2023 10:30 Laatste update: 10:30

Woensdag staat RKC-Ajax andermaal op het programma. De gestaakte wedstrijd zal vanaf de 84e minuut hervat worden met de tussenstand 2-3. De opstelling van Ajax is de afgelopen weken flink veranderd en ook zijn er blessures in de selectie. Mogen de Amsterdammers hun opstelling omgooien voor het restant van de wedstrijd? VoetbalNieuws zocht het voor je uit!

Bij een 2-3 stand in het competitieduel in Waalwijk werd de wedstrijd stilgelegd nadat RKC-doelman Etienne Vaessen bewusteloos raakte na een botsing met Brian Brobbey van Ajax. Tijdens deze wedstrijd stond Jay Gorter op doel bij de Amsterdammers. De 23-jarige keeper wordt momenteel door een blessure naast het veld gehouden en dus is de vraag of huidige Ajax-doelman Diant Ramaj op doel mag staan.

Volgens de regels van de KNVB is dit geen probleem. Een aan het KNVB Sportmedisch Centrum verbonden sportarts kan controleren of iemand echt geblesseerd is. Hierdoor is het voor clubs niet mogelijk tactisch gebruik te maken van een blessure om zo een andere speler op te kunnen stellen. Ramaj zal dus hoogstwaarschijnlijk 'gewoon' onder de lat staan woensdag.

Ondanks deze regel van de KNVB heeft Ajax ook nog vier wisselmomenten over. Hierdoor kan John van ’t Schip dus wel de nodige wissels brengen om zo de drie punten veilig te stellen.