Reactie

Ajax-debutant kan geluk niet op: 'Het waren de beste vier minuten van mijn leven'

Ajax-debutant kan geluk niet op: 'Het waren de beste vier minuten van mijn leven'

02-12-2023 09:33

Jaydon Banel heeft de beste vier minuten van zijn leven beleefd bij Ajax. De 18-jarige aanvaller maakte tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers en stond vrijdagavond weer met Jong Ajax op het veld tegen FC Den Bosch (3-3).

In minuut 94 van het duel in de Europa League mocht Banel zijn wedstrijdtenue aantrekken. De aanvaller viel in voor Benjamin Tahirovic en dat was meteen zijn debuut voor Ajax. "Het was een onvergetelijke avond gisteren", begint Banel voor de camera’s van ESPN. "Dan sta je in dat mooie stadion met die mooie ambiance, mooi publiek. Het is een jongensdroom die is uitgekomen."

"Het was een geweldige ervaring", gaat Banel met een glimlach van oor tot oor verder. "Ik denk dat je door de wilskracht best trots mag zijn ondanks dat je met 4-3 verliest. Mooi dat ik dat van de bank mee kon maken. Het waren de beste vier minuten van mijn leven omdat ik een jongensdroom heb verwezenlijkt."

Vrijdagavond stond Banel in de basis bij Jong Ajax. De aanvaller kon niet voorkomen dat er met 3-3 gelijk werd gespeeld. Hij speelde de hele wedstrijd.