Nieuws

Opvallend transfernieuws: 'Ihattaren kan voetbalcarrière nieuw leven in blazen'

Opvallend transfernieuws: 'Ihattaren kan voetbalcarrière nieuw leven in blazen'

01-12-2023 20:09 Laatste update: 20:31
1

Mohamed Ihattaren lijkt zijn carrière als voetballer een nieuw leven in te kunnen blazen, zo blijkt uit berichtgeving van VoetbalPrimeur. Het voormalig wonderkind van PSV zou na de winter zomaar eens actief kunnen zijn in de Europa League, waar Slavia Praag met de aanvaller in gesprek zou zijn.

Na zijn transfervrije vertrek bij Juventus afgelopen zomer, leek de carrière van Ihattaren definitief als een nachtkaars uit te geven. Even leek de aanvaller nog de overstap naar het Turkse Samsunspor te gaan maken, wat uiteindelijk door financiële redenen stuk liep. Sinds afgelopen augustus was het erg stil rond Ihattaren, die recent opdook bij de wedstrijd van Almere City tegen Ajax. De geboren Utrechter zou ook daar in beeld zijn, maar lijkt nu naar Tsjechië te vertrekken. Daar zou Slavia Praag in gesprek zijn met de 21-jarige, zo blijkt uit de #DoneDeal-podcast. "Hij was daar niet alleen om voetbal te kijken, hij was ook in gesprek met Almere, om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Het is namelijk duidelijk dat de mensen rondom Ihattaren hem langzaam weer aan het voetballen willen krijgen", aldus Dennie van Laar.

Ihattaren zou nu dus voor een transfervrije overstap naar Slavia Praag staan en kan zomaar eens na de winter uitkomen in de Europa League, waar Slavia op overwinteren staat. Na zijn doorbraak bij PSV vertrok Ihatarren in 2021 naar Juventus, waar zijn spelerscarrière snel achteruit ging. Zijn verhuurperiode bij Sampdoria liep op niks uit, waarna de aanvaller het op huurbasis bij Ajax mocht proberen. Terug in Nederland kwam Ihattaren meer door opvallende randzaken in het nieuws, waar Ajax de optie tot koop niet besloot te lichten. Zo nam Juventus afgelopen zomer transfervrij afscheid van de ooit zo veelbelovende voetballer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!