Voorzitter van Samsunspor haalt uit naar Ihattaren

Voorzitter van Samsunspor haalt uit naar Ihattaren: 'Je bent een probleemspeler'

4 augustus 2023 om 12:29
Laatste update: 4 augustus 2023 om 12:30

Yuksel Yildirim, voorzitter van de Turkse club Samsunspor, heeft tekst en uitleg gegeven over het afketsen van de komst van Mohamed Ihattaren. Volgens hem is de oud-speler van PSV, Ajax en Juventus een 'probleemspeler'.

Ihattaren werd op het vliegveld door tientallen fans welkom geheten toen het nieuws naar buiten kwam dat hij voor Samsunspor zou gaan spelen, twee dagen later vertrok de Utrechter alweer. Ihattaren zou aanvullende eisen hebben gesteld, iets wat de Turkse club niet accepteerde. "We waren het eens met de speler. We zouden twee maanden lang een laag salaris betalen en hij zou tot het einde van de eerste seizoenshelft per wedstrijd worden betaald", vertel Yildirim tegenover de lokale krant Halk Gazetesi.

"De fans in Samsun verwelkomden hem, hij was blij. Toen kwam zijn schoonvader, die zijn manager was, in beeld. Ik denk dat hij ons in het nauw wilde drijven. Hij zei: 'Ik zou het officiële contract niet ondertekenen. We willen maandelijks geld'", laat de voorzitter optekenen. "We accepteerden het niet. Ik zei: 'Je bent een probleemspeler, waarom zouden we je geld geven dat je niet hebt gespeeld?' Ook zijn manager eiste meer geld. Ik accepteerde dit niet en vertrok. Het is allemaal een kwestie van geld."