Nieuws

Chaos in Volendam compleet: Jonk en gehele technische staf stappen op

Chaos in Volendam compleet: Jonk en gehele technische staf stappen op

01-12-2023 17:18 Laatste update: 17:38
2

De chaos in Volendam is compleet, nu Wim Jonk en de gehele technische staf zijn opgestapt bij de plaatselijke FC. Eerder op de dag werd juist nog bekend dat 'Team Jonk' aan mocht blijven bij FC Volendam.

'Wij gaan stoppen bij FC Volendam. Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC voorzitter Jaap Veerman', begint het statement van Team Jonk over het vertrek bij de club. 'Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit. Na onze projecten bij Ajax en Cruyff Football, zijn wij in 2019 ingestapt bij FC Volendam. Een club die destijds op de rand van de afgrond stond. Jan Smit en Keje Molenaar vroegen ons FC Volendam weer op te bouwen als opleidingsclub. Geïnspireerd door onze mentor Johan Cruijff staan voetbal en talentontwikkeling daarbij centraal. Dat is de kern van wie wij zijn en waar wij voor staan', aldus het technische team uit Volendam.

Naast technisch manager Wim Jonk vertrekken ook hoofdtrainer Matthias Kohler, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofdopleidingen Ruben Jongkind bij FC Volendam, waar de chaos nu compleet is. Eerder werden Jan Smit en de drie andere leden van het vierkoppige bestuur de laan uit zijn gestuurd. Overigens zit Kohler zaterdagavond tegen PEC Zwolle nog wel op de bank van Volendam. 

In Volendam rommelde het al langer rond Team Jonk en de andere hoge piefen van de club, die bang waren dat er te veel macht ging naar een selecte groep. Het ontslag van Smit viel dan ook compleet verkeerd bij het technisch hart van Volendam. 'Jan Smit, een fantastische ambassadeur die aan het hoofd heeft gestaan van een absolute bloeiperiode van de club, wordt weggezet als een ‘slechte voorzitter’. Inmiddels zijn alle grondleggers in het bestuur geliquideerd door de Raad van Commissarissen.'

Met nog drie wedstrijden tot de winterstop, waaronder een bezoek aan Feyenoord, is het afvragen hoe FC Volendam zich gaat herpakken. Met acht punten uit dertien wedstrijden staat de club er in de Eredivisie niet goed op.