Transfernieuws

'Barça wil vedette losweken bij Bayern, Xavi voerde al goede gesprekken'

'Barça wil vedette losweken bij Bayern, Xavi voerde al goede gesprekken'

30-11-2023 15:25 Laatste update: 15:33

FC Barcelona lijkt komende zomer een serieuze poging te gaan doen om Joshua Kimmich los te weken bij Bayern München. Dat meldt de Spaanse krant Mundo Deportivo. De 28-jarige middenvelder zou zelfs al op de hoogte zijn van de interesse en niet onwelwillend tegenover een transfer staan.

De controleur is naar verluidt aan het nadenken over zijn toekomst en weegt de plussen en minnen tegen elkaar af om te besluiten of hij naar Barça vertrekt. Van een wintertransfer is echter geen sprake, omdat Barcelona mikt op het nieuwe seizoen.

De huidige nummer vier van La Liga is al enige tijd op zoek naar een nieuwe nummer zes. Martín Zubimendi van Real Sociedad is een kandidaat, maar die wordt momenteel als te duur beschouwd. Kimmich zou door zijn contract, dat tot medio 2025 loopt, evenzoveel moeten gaan kosten, maar de Catalanen lijken dat bedrag wel aan hém te willen spenderen. Eerder werd ook Mats Wieffer van Feyenoord met de club in verband gebracht.

Kimmich heeft volgens de berichtgeving zelfs al contact gehad met het clubbestuur en trainer Xavi. Die gesprekken worden na de jaarwisseling waarschijnlijk hervat. De 82-voudig Duits international speelt sinds 2015 voor Bayern München, waarmee hij in 2020 de Champions League won.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!