Nieuws

FC Barcelona komt met goed nieuws: middenvelder succesvol geopereerd aan knie

FC Barcelona komt met goed nieuws: middenvelder succesvol geopereerd aan knie

28-11-2023 14:25 Laatste update: 14:25

Gavi is succesvol geopereerd aan zijn gescheurde kruisband. Daarnaast heeft de Spaanse middenvelder ook zijn meniscus laten hechten in een ziekenhuis in Barcelona. De komende maanden zal hij dus niet beschikbaar zijn.

Tijdens de EK kwalificatiewedstrijd tegen Georgië stond de 19-jarige buitenspel, maar bij een loopactie stapte hij verkeerd. Daardoor scheurde hij zijn voorste kruisband in zijn rechterknie. Uiteindelijk maakte het niets uit voor het resultaat, want Spanje won met 3-1 en het was al geplaatst voor het EK 2024.

Het EK in Duitsland moet Gavi naar alle waarschijnlijkheid aan zich voorbij laten gaan. Omdat zijn meniscus ook beschadigd was moet hij de komende negen tot twaalf maanden langs de kant staan. Wel kan de Spanjaard door de geslaagde operatie beginnen aan zijn revalidatie. 

FC Barcelona speelt op dinsdagavond om 21.00 uur de thuiswedstrijd in de Champions League tegen FC Porto. Eerder kwam er al goed nieuws, omdat Frenkie de Jong terugkeerde tegen Rayo Vallecano. Ook is aanvoerder Sergi Roberto herstelt van zijn blessure en dus slinkt de blessurelijst van Xavi steeds verder. In groep H staat verder de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Royal Antwerp FC op het programma.