Nieuws

Depay komt met reactie op kritiek: 'Heb wedstrijdritme nodig om slanker te worden'

Depay komt met reactie op kritiek: 'Heb wedstrijdritme nodig om slanker te worden'

29-11-2023 12:58

Memphis Depay heeft na afloop van de gewonnen wedstrijd van Atlético Madrid tegen Feyenoord bij RTL gereageerd op de kritische uitspraken van Rafael van der Vaart en Ronald de Boer. Beide voetbalanalisten hadden eerder aangegeven dat de spits er wat aan de zware kant uitzag.

"Ik heb het gehoord," reageert Depay wanneer hij wordt geconfronteerd met de geleverde kritiek. "Kijk, het is natuurlijk logisch dat als je een blessure hebt, je je spieren moet opbouwen en sterker moet maken. Uit mijn dna blijkt dat ik wel heel snel spiermassa aanbouw. Genetisch, of van mijn vaders kant. Maar dat kun je niet tegenhouden, want je moet bepaalde oefeningen doen om de spieren sterker te maken."

Depay geeft vervolgens aan dat dit gemakkelijk te verhelpen is. "Het is eigenlijk spieren opbouwen en met wedstrijdritme zie je dat mijn lichaam weer wat slanker wordt, in plaats van heel breed. Ik zit niet in het krachthonk met gewichten, dat heb ik niet nodig. Dat doe ik zeker niet. Misschien is dat voor het oog zo, dat ik veel spiermassa heb." De spits benadrukt dat het vooral belangrijk is dat hij minuten gaat maken. "Uiteindelijk is dat ook om mezelf te beschermen. Met wedstrijdritme moet ik ervoor zorgen dat ik in de juiste vorm kom. Mensen achter de schermen weten dat, maar mensen van buitenaf weten dat niet", besluit de Nederlandse aanvaller.

Depay kwam dit seizoen slechts zes keer in actie voor Atlético. Hierin wist hij twee keer te scoren. De Oranje-international heeft nog zes doelpunten nodig voor het Nederlands elftal om de topscorer aller tijden te worden voor Nederland.