KNVB maakt scheidsrechter voor Eredivisie-kraker Feyenoord - PSV bekend

27-11-2023 18:38 Laatste update: 18:39

Danny Makkelie is zondagmiddag de scheidsrechter in de Eredivisietopper tussen Feyenoord en PSV. Dat heeft de KNVB maandag bekend gemaakt. De arbiter werd vorig seizoen ook aangesteld voor dit duel.

Toen kreeg de veertigjarige leidsman nogal wat kritiek te verwerken. Zo gaf hij PSV-verdediger Armando Obispo halverwege de tweede helft een rode kaart voor een duw aan Santiago Gimenez en trok hij in totaal negen minuten blessuretijd bij. De wedstrijd eindigde vervolgens in een 2-2 gelijkspel door een late goal van Alireza Jahanbakhsh. Komende zondag zal Jeroen Manschot hem assisteren als VAR.

Het is de vierde kraker die Makkelie dit seizoen mag fluiten. Zo had hij eerder de leiding over Feyenoord – AZ (1-0), PSV – Ajax (5-2) en FC Twente – Ajax (3-1). Komende dinsdag reist de Nederlandse scheidsrechter eerst nog naar Zwitserland om de Champions League-wedstrijd tussen Young Boys en Rode Ster Belgrado voor zijn rekening te nemen.