Nieuws

'Barcelona maakt zich door blessure van Gavi op voor Braziliaanse toptransfer'

'Barcelona maakt zich door blessure van Gavi op voor Braziliaanse toptransfer'

23-11-2023 08:13

FC Barcelona lijkt zich op te gaan maken voor een grote winterse transfer. Door de blessure van Gavi mag Vitor Roque zich waarschijnlijk eerder dan verwacht gaan melden in Catalonië.

De verslagenheid was in Barcelona groot na het blessurenieuws omtrent Gavi. De Spanjaard scheurde bij de nationale ploeg zijn knieband en lijkt een streep te kunnen zetten door de rest van het seizoen. Technisch directeur Deco gaf aan dat het onmogelijk was om Gavi te vervangen. "Er is geen speler op de markt met zijn skills en mentaliteit. Je kan het niet maken om te spreken over een mogelijke vervanger. Die gaan we in januari niet vinden", sprak de Portugees tegen het Spaanse EFE.

Toch lijkt Barcelona een vervanger te hebben gevonden. In Spanje mag een club bij een blessure waar een herstelperiode voor staat van langer dan vier maanden creatief omgaan met de Financial Fair Play-regels. Een club mag dan een vervangende speler halen dit tot tachtig procent van het salaris van de geblesseerde speler verdient en dat extra uitgeven voor de vervanger, in dit geval Roque. De Catalanen wachten nog op de officiële bevestiging van de bond, maar de Spaanse media weten het al zeker.

Roque komt momenteel nog uit voor Club Athlético Paranaense, maar een transfer met Barcelona was afgelopen zomer al in kannen en kruiken. De achttienjarige aanvaller gaat voor veertig miljoen euro overkomen uit Brazilië. Deco gaf al aan dat enkel de FFP-regels een overgang nog in de weg kunnen staan.