Nieuws

'Toch nog goed nieuws voor Barcelona: De Jong keert terug en is inzetbaar'

'Toch nog goed nieuws voor Barcelona: De Jong keert terug en is inzetbaar'

20 november - 19:36

Frenkie de Jong is dicht bij een rentree voor FC Barcelona. De Nederlander sloot maandag weer aan bij de groepstraining en zal spoedig weer minuten kunnen gaan maken, meldt Mundo Deportivo.

De Jong heeft al een lang revalidatietraject achter de rug. De Nederlander raakte geblesseerd tegen Celta de Vigo en staat inmiddels al weer twee maanden langs de kant. Maandag sloot de middenvelder weer aan bij de groepstraining en volgens ingewijden gaf trainer Xavi Hernández aan dat De Jong komend weekend tegen Rayo Vallecano weer van de partij is.

Tijdens de afwezigheid van De Jong ging het minder met Barcelona. De prestaties vielen tegen en er werd onder andere verloren van Real Madrid. Een grotere domper is het nieuws dat Gavi de zijn knieband heeft gescheurd en de komende maanden afwezig zal zijn. De Jong zal hierdoor niet hoeven te vrezen voor zijn plaats, maar zal ook spoedig de regie op het middenveld weer in handen moeten nemen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!