Nieuws

Vitesse krijgt aandelen in handen, Oyf scheldt schuld van 155 miljoen kwijt

Vitesse krijgt aandelen in handen, Oyf scheldt schuld van 155 miljoen kwijt

28-06-2022 09:02 Laatste update: 09:08

Vitesse komt mogelijk op korte termijn in handen van een nieuwe eigenaar. De clubeigenaar Valeriy Oyf is bereid om zijn aandelen over te dragen aan een stichting, waardoor de torenhoge schuld wordt kwijtgescholden.

'Oyf is bereid om zijn aandelen in B.V. Vitesse over te dragen aan de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem', schrijft de Eredivisionist in een persbericht op de clubsite. Dit is goed nieuws voor Vitesse, want een schuld van zo'n 155 miljoen euro zal hierdoor komen te vervallen, weet het Algemeen Dagblad. De Arnhemmers bevestigen dat er al gesprekken gevoerd worden met een potentiële nieuwe clubeigenaar. Vitesse moet de aandelenoverdracht eerst voorleggen aan de licentiecommissie van de KNVB.

Algemeen directeur Pascal van Wijk is blij met de huidige ontwikkelingen. "In de afgelopen drie maanden hebben we achter de schermen hard gewerkt. De voorgenomen aandelenoverdracht aan de Stichting en de intentieovereenkomst met de beoogde overnamepartij zijn belangrijke stappen in de goede richting, die de basis vormen voor het door alle partijen gewenste vervolg. We blijven drukdoende om het bewerkelijke traject tot het best mogelijke einde te brengen", aldus Van Wijk.