Nieuws

Van der Vaart ziet 'te sterke' voetballers: 'Juist vijf tot acht kilo afvallen'

Van der Vaart ziet 'te sterke' voetballers: 'Juist vijf tot acht kilo afvallen'

21 november - 08:40 Laatste update: 08:40

Rafael van der Vaart denkt dat de vele blessures van Memphis Depay een reden hebben. Het valt de oud-Oranje international vooral op dat Nederlandse spelers hetzelfde lichaam hebben. Daar moet wat aan gedaan worden.

"We hebben het wel eens over spelers opleiden. Tegenwoordig moet je zo'n lichaam hebben", zegt Van der Vaart over het lichaam van Memphis in het praatprogramma Rondo. "Hij moet juist vijf tot acht kilo afvallen. Hij is niet dik, maar zijn spiermassa. Hij is zo sterk, maar toch veel geblesseerd. Dan gaat er toch iets fout."

Wel wordt de middenvelder weer blij van de doorstromende talenten. "De talenten: Noa Lang, Donyell Malen, Cody Gakpo, ik word er wel weer blij van. Komende zomer is nog te vroeg. Dan moet je hopen dat ze het goed doen en een beetje geluk hebben. Maar over twee, drie jaar, als ze zich doorontwikkelen, gaan we echt weer meedoen."

Ondanks de lof is er ook nog een ander geluid. Marco van Basten vindt dat er niet te hoog van de toren gesproken moet worden over het Nederlands elftal. "Ik vind het niet zo sterk. Je moet een paar aanvallers hebben die bij grote clubs spelen, echte topscorers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!