Opstellingen

Koeman maakt beoogde winformatie van Oranje bekend: Schouten in de basis

Koeman maakt beoogde winformatie van Oranje bekend: Schouten in de basis

18 november - 19:32 Laatste update: 19:35

Ronald Koeman heeft bekendgemaakt met welke elf Oranje gaat spelen tegen Ierland. Jerdy Schouten heeft meteen een basisplaat afgedwongen nadat hij sinds anderhalf jaar weer is geselecteerd voor het Nederlands elftal.

Door de afwezigheid van Frenkie de Jong is er een plekje vrijgekomen op het middenveld van Oranje. Voor Tijjani Reijnders is er na zijn goede voorgaande interlandperiode sowieso een basisplaats ingeruimd, maar Schouten krijgt nu ook de kans. De middenvelder van PSV staat hoger in de pikorde dan Mats Wieffer, Marten de Roon, Joey Veerman en Teun Koopmeiners.

In de verdediging is het puzzelen geblazen voor Koeman. De bondscoach zag naast alle overige afwezige verdedigers ook nog Lutsharel Geertruida wegvallen, maar houdt toch vast aan zijn 5-3-2 systeem. Stefan de Vrij vervangt de geblesseerde centrale mandekker van Feyenoord.

Het duel tussen het Nederlands elftal en Ierland begint om 20.45. Bij een overwinning plaatst Oranje zich voor het EK van 2024 in Duitsland.

De opstelling van Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind, Hartman; Schouten, Reijnders; Simons, Weghorst, Gakpo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!