Transfernieuws

Voor dit bedrag kan PSV besluiten om Dest definitief over te nemen van Barcelona

Voor dit bedrag kan PSV besluiten om Dest definitief over te nemen van Barcelona

18 november - 18:31

PSV kan na dit seizoen besluiten om Sergiño Dest over te nemen van FC Barcelona. Volgens het Eindhovens Dagblad is er een koopoptie van 'pakweg tien miljoen euro' bedongen bij de huurdeal van afgelopen zomer.

Dest werd afgelopen zomer op huurbasis door PSV overgenomen van Barcelona. Het was bekend dat daar een koopoptie bij bedongen was, maar nu is ook bekend hoeveel die som ongeveer is. Volgens het ED moeten de Eindhovenaren denken aan een investering van pakweg tien miljoen euro.

De Amerikaan werd aanvankelijk als rechtsback naar Eindhoven gehaald, maar staat eigenlijk al het hele seizoen aan de linkerkant. Jordan Teze heeft zich geprofileerd op rechts, terwijl Patrick van Aanholt het met een plek op de bank moet doen.

Dest maakt een goed seizoen door bij PSV. De verdediger heeft in de zeven Eredivisie-wedstrijden die hij tot nu toe heeft gespeeld één assist geleverd, maar won al die wedstrijden waardoor de Eindhovenaren nu zonder punten te hebben verspeeld bovenaan de ranglijst staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!