Nieuws

Bogarde kan coach worden van Belgische club: 'Opvolger van Yaya Touré'

Bogarde kan coach worden van Belgische club: 'Opvolger van Yaya Touré'

18 november - 11:44 Laatste update: 11:44

Winston Bogarde is in beeld bij Standard Luik. De voormalige verdediger van onder meer Ajax en FC Barcelona overweegt de rol van assistent-coach bij de club, onder leiding van hoofdcoach Carl Hoefkens. Na het afscheid bij Ajax en een mislukt avontuur in Turkije ligt er een nieuwe uitdaging voor Bogarde in België.

Voor de vacature van deze functie heeft de nummer negen van de Jupiler Pro League deze maand de eerste gesprekken gevoerd met Bogarde. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Bij aanstelling zal de voormalig Ajacied de vertrokken interim-cpach Yaya Touré op volgen. Bogarde was eerder werkzaam als assistent-coach onder Erik ten Hag bij Ajax, maar na de aanstelling van Alfred Schreuder nam de Amsterdamse club afscheid van hem. Afgelopen zomer begon hij als assistent van Patrick Kluivert bij het Turkse Adana Demirspor, maar dat avontuur was van korte duur vanwege een verschil van inzicht met de clubleiding.

Bogarde is geboren in Rotterdam en heeft eerder ervaring opgedaan als jeugdtrainer bij FC Volendam en Ajax. Als voetballer heeft hij 91 wedstrijden gespeeld in het shirt van de Amsterdammers. Daarnaast heeft de verdediger gespeeld voor onder meer Sparta Rotterdam, Chelsea, AC Milan en het Nederlands elftal.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!