Nieuws

AC Milan en Florenzi kunnen opgelucht adem halen: geen schorsing voor gokverdachte

AC Milan en Florenzi kunnen opgelucht adem halen: geen schorsing voor gokverdachte

17-11-2023 07:07

De verdenking van Alessandro Florenzi rond illegale gokpraktijken is officieel niet meer van kracht. Dit maakte de Italiaanse voetbalbond bekend. Eerder lieten de advocaten van de AC Milan-verdediger zich al uit over het gokken van hun cliënt.

In het grootschalige gokschandaal in Italië kwam Florenzi onlangs als nieuwe naam naar voren. Een dag later kwamen de advocaten van de Italiaan al met een statement. Zo zou de verdediger zich wel hebben schuldig hebben gemaakt aan illegale gokwebsites, maar niet hebben ingezet op voetbalwedstrijden. Zo leek Florenzi er, net als Nicoló Zaniolo die met een soortgelijk verhaal kwam, alleen met een boete vanaf te komen.

Donderdag kwam Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, met een statement rond de praktijken van Florenzi. De verdediger wordt niet meer verdacht van illegale gokpraktijken. Voor landgenoten Nicolò Fagioli en Sandro Tonali bleef het niet bij een mogelijke boete, maar bij een maandenlange schorsing. Zo had het tweetal zich wél schuldig bevonden aan het illegaal gokken op wedstrijden.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!