Nieuws

Jong Oranje-spits nuchter over vriendschap met Bellingham: 'Gewoon mijn vriend'

Jong Oranje-spits nuchter over vriendschap met Bellingham: 'Gewoon mijn vriend'

16 november - 12:30

Noah Ohio heeft een speciale band met Jude Bellingham. De Jong Oranje-spits speelde samen met de Real Madrid-ster in Engeland onder zestien en sindsdien hebben zij beide een band. Hoewel Bellingham tegenwoordig op de grootste podia schitterd verandert hun band niet.

"Voor de mensen van buitenaf is het bijzonder", zegt Ohio in De Telegraaf. "Ik snap dat ze iets hebben van: oeh, oké. Voor mij is hij gewoon m’n vriend. Natuurlijk is hij een superster, maar we kennen elkaar al heel lang. Bij dat toernooi zijn we dicht tot elkaar gekomen, zoals ik ook vrienden met de boys hier ben geworden."

Hoewel de stappen van Bellingham groot zijn, ziet Ohio het niet als de meetlat. "De stappen die hij sindsdien heeft gemaakt, zijn heel bijzonder. Ik ben trots op hem. Hij is een voorbeeld voor veel spelers, voor iedereen. In hoe hij met alles omgaat. De druk bijvoorbeeld. Als iedereen naar Messi’s carrière zou kijken, dan ligt ook iedereen achter. Dat slaat ook nergens op. Ik kijk naar wat ík moet doen, de stappen die ik moet maken. Ik ben nog heel jong. En een goede speler. Dus ik maak me daar geen zorgen over."

Toch heeft het gesprek tussen beide vaak ook niets met voetbal te maken. "We praten over Fortnite enzo, het leven. We praten wel over voetbal, maar het is geen hoofdtopic. Als hij een goal maakt, bel ik hem niet op van: yo, mooie goal. Het verbaast ook niemand meer, al zeg ik over de bijzondere dingen natuurlijk wel iets, maar daarbij houdt het op. Ik verwacht zulke dingen op het veld ook van hem."

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!