Nieuws

Wie is Nestory Irankunda: het nieuwe supertalent van Bayern München?

Wie is Nestory Irankunda: het nieuwe supertalent van Bayern München?

14 november - 15:09

Bayern München is een supertalent rijker. Zo heeft de Duitse topclub zich versterkt met de zeventienjarige Nestory Irankunda. De aanvaller komt pas in de zomer van 2024 over van Adelaide United, waar de transfer al wereldkundig is gemaakt. VoetbalNieuws stelt de aanvaller aan je voor!

Gevlucht voor de burgeroorlog in Burundi, komt Nestory Irankunda op 9 februari 2006 in een vluchtelingenkamp te Kigoma, Tanzania ter wereld. Al snel verhuist het gezin met de pas drie maanden oude Nestory naar de Australische plaats Perth. In Australië vindt Irankunda de liefde voor voetbal en komt in 2018 in de jeugd van Adelaide Croatia Raiders terecht, waar drie jaar later de overstap naar Adelaide United volgt.

Met een leeftijd van vijftien jaar en 333 dagen maakt Irankunda in januari 2022 zijn debuut voor het eerste van Adelaide United, waar enkele weken later al zijn eerste doelpunt volgt. In totaal zal de aanvaller dat zijn dertien keer zijn opwachting in het eerste maken, waarin hij drie keer weet te scoren. Het levert het talent een plek op het in befaamde A-Leagues All Stars op, dat eind mei een wedstrijd tegen FC Barcelona speelde.

In zijn tweede seizoen maakt Irankunda steeds meer naam in Australië, waar hij helaas ook vaak negatief de aandacht pakt. Zo wordt de aanvaller eind 2022 een maand geschorst door zijn club, na te laat komen en het nalaten van taken die jeugdspelers moeten uitvoeren. Uiteindelijk komt Irankunda 22 keer in actie voor Adelaide United, waarin hij vijf keer trefzeker is en twee assists weet af te leveren. In mei 2023 wordt Irankunda voor het eerst in verband gebracht met een transfer naar Bayern München. Een half jaar later maakt de Duitse topclub bekend dat het een overeenkomst heeft bereikt met Adelaide United. De aanvaller sluit echter pas op 1 juli aan bij Bayern.

Met zowel de nationaliteiten van Tanzania en Burundi koos Irankunda uiteindelijk toch om uit te komen voor Australië, waar hij tijdens zijn debuut voor de Onder 17 tegen de Noordelijke Marianen direct goed was voor een hattrick. In maart 2023 wordt Irankunda voor het eerst opgeroepen voor het Nationale Elftal van Australië, maar maakte zijn debuut nog niet.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!