Nieuws

Keuzes voor Koeman: zo presteren de geselecteerde Oranje-aanvallers bij hun clubs

Keuzes voor Koeman: zo presteren de geselecteerde Oranje-aanvallers bij hun clubs

03-11-2023 10:00 Laatste update: 03-12-2023 09:16

Nederland kwalificeerde zich aan de hand van een treffer van Wout Weghorst voor het EK. VoetbalNieuws zet de statistieken van de Oranje-aanvallers bij hun clubs op een rijtje na de EK-loting!

In de wedstrijd tegen Ierland startte Koeman met Weghorst in de spits. Daarnaast speelden Cody Gakpo en Xavi Simons. Simons scoorde nog niet in Oranje en op zijn persconferentie liet de bondscoach weten door te gaan wisselen. Kiest hij voor een debutant?

Thijs Dallinga

Als spits van Toulouse kwam Thijs Dallinga dit seizoen als zestien keer in actie. In de Ligue 1 wist de aanvaller in twaalf doelpunten vier keer te scoren, wat neerkomt op één doelpunt per 196 minuten. Daarnaast gaf Dallinga ook nog één assist in de Franse competitie. In de Europa League gaat het de spits gemakkelijker af, waar hij in vier wedstrijden drie keer trefzeker was en één assist leverde. De teller van Dallinga staat zo op één doelpunt per 109 minuten.

Wout Weghorst

Na zijn overstap naar TSG Hoffenheim duurde het even, maar de doelpunten volgen de afgelopen weken weer voor Wout Weghorst. In zijn laatste drie competitiewedstrijden was de 27-voudig international goed voor drie doelpunten, wat overigens zijn enige zijn van dit seizoen. Weghorst schiet zo na negen optredens iedere 244 minuten raak. In de DFB-Pokal wist de spits niet te scoren, maar wel een assist af te leveren. In de afgelopen wedstrijd scoorde hij dus ook net als in september tegen Griekenland en Ierland. Zijn totaal staat op acht doelpunten en één assist in 28 interlands.

Donyell Malen

Voor Donyell Malen gaat het scoren in de Bundesliga dit seizoen ook wat stroef, waar de aanvaller van Borussia Dortmund in elf optredens drie keer trefzeker was. Zo schoot Malen gemiddeld iedere 249 minuten een keer raak. In de DFB-Pokal zorgde aanvaller in twee wedstrijden voor één doelpunt en twee assists, waar zijn teller in drie Champions League-duels nog op nul staat. Zijn laatste doelpunt voor het Nederlands Elftal was afgelopen juni in de halve finales van de Nations League tegen Kroatië, waar zijn totaal na 26 interlands op vijf doelpunten en drie assists staat.

Cody Gakpo

Hij was er eventjes uit, maar Cody Gakpo is weer helemaal hersteld van zijn blessure. De aanvaller van Liverpool schoot dit seizoen in de Premier League in tien optredens twee keer raak. In de EFL Cup wist Gakpo in twee wedstrijden twee keer te scoren, waar de teller van de aanvaller in de Europa League op één assist in twee optredens staat. Tijdens de interlands van juli was Gako nog trefzeker tegen Griekenland en Ierland, waar de aanvaller voor Oranje in negentien interlands goed is voor acht doelpunten en twee assists.

Xavi Simons

In Duitsland is Xavi Simons in bloedvorm. De aanvaller van RB Leipzig was in elf wedstrijden in de Bundesliga goed voor vier doelpunten en zeven assists, waar zijn teller in de Champions League op twee doelpunten en één assist staat. In twee wedstrijden in de DFB-Pokal en de wedstrijd om de DFL-Supercup was Simons niet trefzeker. Voor Simons laat een doelpunt of assist in het Nederlands Elftal na negen assists nog zich wachten.

Calvin Stengs

Na zijn terugkeer in Nederland verkeert Calvin Stengs in een sterke vorm. De aanvaller van Feyenoord is in de Eredivisie in twaalf wedstrijden goed voor drie doelpunten en zes assists, waar hij in de Champions League in vier wedstrijden voor een doelpunt én assist zorgde.