Nieuws

Chelsea profiteert van misstappen Liverpool en City, United haalt uit bij Spurs

Chelsea profiteert van misstappen Liverpool en City, United haalt uit bij Spurs

30-10-2021 20:15

Tottenham Hotspur - Manchester United 0-3
Bij Manchester United lag het hoofd van manager Ole Gunnar Solskjaer op het hakblok na de 0-5 nederlaag tegen Liverpool, maar The Mancunians hebben zich knap opgericht. Op bezoek bij Tottenham Hotspur werd het 0-3. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo zette United op het goede spoor. De Portugese ster volleerde knap raak op aangeven van landgenoot Edinson Cavani. Na een uur was Ronaldo de aangever met een slim passje op Edinson Cavani: 0-2. Marcus Rashford maakte het feestje in de slotfase compleet. 

Manchester City - Crystal Palace 0-2
Crystal Palace heeft voor een stunt gezorgd tegen Manchester City in het Etihad Stadium. De sterrenformatie van manager Pep Guardiola ging met 0-2 onderuit. Wilfried Zaha sloeg al snel toe na een slippertje van Aymeric Laporte, die sowieso een ongelikkige wedstrijd speelde. De Fransman kreeg kort voor rust een rode kaart, nadat hij Zaha naar de grond had getrokken. Met tien man kwam City de achterstand niet meer te boven. Conor Gallagher besliste het duel kort voor tijd.

Liverpool - Brighton & Hove Albion 2-2
Ook Liverpool liep averij op in de Engelse titelstrijd. The Reds, met Virgil van Dijk aan de aftrap, begonnen nog voortvarend tegen Brighton & Hove Albion, want Jordan Henderson en Sadio Mané zorgden voor een 2-0 voorsprong. Met Joël Veltman in de basis knokte Brighton zich echter terug. Enock Mwepu tekende voor de aansluitingstreffer en na rust maakte Leandro Trossard er zelfs 2-2 van. 

Newcastle United - Chelsea 0-3
Chelsea profiteerde dankbaar van de misstappen van City en Liverpool. De ploeg van manager Thomas Tüchel won met 0-3 op bezoek bij Newcastle United. Aanvankelijk had Chelsea wel de nodige moeite om een gaatje in de Noord-Engelse defensie te vinden. Kort nadat Hakim Ziyech in de 65e minuut was vervangen, hielp Reece James zijn ploeg over het dode punt met twee treffers. Het slotakkoord was voor Jorginho, die een strafschop verzilverde.

The Blues gaan met 25 punten aan kop in de Premier League. Liverpool en City volgen met respectievelijk 22 en 20 punten.