Nieuws

Mexicaanse club reageert op nep-statement over Luuk de Jong: 'Falso, belachelijk!'

Mexicaanse club reageert op nep-statement over Luuk de Jong: 'Falso, belachelijk!'

18-06-2022 20:16 Laatste update: 20:17

Toluca heeft via een statement gereageerd op een hoax omtrent Luuk de Jong. De Mexicaanse club zou juridische stappen ondernemen omdat de Nederlander ondanks afgerond papierwerk niet naar Mexico zou vertrekken. De club spreekt van een hoax en ontkent enige juridische actie te ondernemen. 

Toluca was wel degelijk één van de geïnteresseerde clubs voor het vastleggen van De Jong, maar de Nederlander wil niet zijn voetbalcarrière in Mexico vervolgen. Nadat dit nieuws bekend werd, kwam een 'statement' van de club online waarin werd gedreigd met juridische stappen, omdat volgens het bericht de overstap naar Toluca al in kannen en kruiken was. 'Niemand maakt Toluca of het Mexicaanse voetbal belachelijk', viel onder meer in het statement te lezen.

De club voelde zich genoodzaakt om zelf het bericht te ontkrachten. 'FALSO', viel te lezen in een statement dat wél afkomstig was van de club. PSV is nog altijd in de strijd om De Jong terug te halen naar Eindhoven, maar waar de Nederlander gaat spelen is nog altijd niet bekend. Werkgever Sevilla wil zes miljoen euro zien en De Jong verdient een hoog salaris bij de Spaanse club. PSV zit wel dicht tegen de vraagprijs aan, zo melden bronnen.