Utrecht-transfer Hendriks van de baan: Feyenoorder slachtoffer van zware blessure

16 juni om 12:06
Laatste update: 16 juni om 13:30

Ramon Hendriks zou het komende seizoen de overstap van Feyenoord naar FC Utrecht maken op huurbasis, maar dat is voorlopig van de baan. De twintigjarige verdediger heeft een zware blessure opgelopen en zal lange tijd niet in actie komen. 

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De huurovereenkomst tussen Feyenoord en Utrecht leek in kannen en kruiken, maar vanwege de onverwachte zware blessure gaat er een streep door de overstap. Hendriks gaat in De Kuip revalideren en opnieuw de situatie evalueren wanneer hij voldoende hersteld is. In de huurovereenkomst had Feyenoord een regeling bedongen waardoor de speler in de toekomst zou terug kunnen keren naar Rotterdam.

Feyenoord gelooft nog altijd in de jeugdinternational, maar wilde de verdediger in De Galgenwaard de kans op meer speeltijd bieden om zich verder te ontwikkelen. Hendriks kwam in 2017 bij het O17-elftal van Feyenoord terecht en maakte in 2021 de overstap naar het eerste elftal van de Rotterdammers. De verdediger kwam het afgelopen seizoen acht keer in actie in de Eredivisie en drie keer in de Conference League. 

Update: De Telegraaf meldt donderdagmiddag dat de verdediger tijdens zijn vakantie zijn kruisband heeft gescheurd. Voor zijn herstel wordt een revalidatie van acht à negen maanden verwacht.