Nieuws

Update: 'Xavi en FC Barcelona bereiken mondeling akkoord'

Update: 'Xavi en FC Barcelona bereiken mondeling akkoord'

28-10-2021 11:11 Laatste update: 11:07

Xavi Hernández wordt de opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, weet Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse krant is het op persoonlijk vlak al in kannen en kruiken. Het wachten is op Xavi's huidige werkgever.

Volgens verscheidene bronnen dicht bij Mundo is het een kwestie van uren tot de aanstelling van Xavi wereldkundig wordt gemaakt door FC Barcelona. De Catalaanse club is in onderhandeling met Al-Sadd over zijn vertrek uit Qatar. Eerder werd al bekend dat de club uit het Midden-Oosten hun hoofdtrainer de stap naar FC Barcelona zou gunnen, mits de club zich zou melden.

Preses Joan Laporta zou overtuigd zijn dat de FC Barcelona-icoon het tij kan keren in Camp Nou, met name omdat zijn denkwijze aansluit bij de filosofie van de club. Barcelona wil het liefst zo snel mogelijk zekerheid, al wil de club er geen onnodige haast achter zetten. Tot de volgende interlandperiode speelt Barça nog drie wedstrijden, volgens Mundo de maximale termijn die wordt gehanteerd voordat Xavi voor de groep moet staan. Sergi Barjuán en Albert Capellas nemen de honneurs waar tot er een nieuwe trainer gearriveerd is in Catalonië. 

Update: Xavi Hernández en FC Barcelona zijn er op persoonlijk vlak uit. De Spanjaard gaat naar verluidt een meerjarig contract tekenen bij zijn jeugdliefde. Al-Sadd zit vooralsnog een definitieve overgang in de weg. FC Barcelona is in onderhandeling met de Qatarese club, dat recht heeft op een afkoopsom van één miljoen euro. In Camp Nou krijgt Xavi gezelschap van Óscar Hernández - zijn broer - en Sergio Alegre. Iván Torres wordt de nieuwe fysiektrainer van FC Barcelona.