Nieuws

'Ajax kan Bergwijn voor 30 miljoen euro wegplukken bij Tottenham Hotspur'

'Ajax kan Bergwijn voor 30 miljoen euro wegplukken bij Tottenham Hotspur'

06-06-2022 14:27

Tottenham Hotspur wil dertig miljoen euro ontvangen voor Steven Bergwijn, dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Naar verluidt is Ajax nog steeds bezig om een akkoord te bereiken met de Engelse grootmacht.

Bergwijn kan al een langere periode rekenen op belangstelling van Ajax. De Amsterdammers zijn nog altijd in de race om de handtekening van hun voormalig jeugdspeler. De transfersom lijkt echter een struikelblok te zijn. Volgens Romano moet Ajax diep in de buidel tasten voor de 24-jarige aanvaller. De transferexpert schrijft in een tweet dat Tottenham hem voor een bedrag van rond de dertig miljoen euro deze zomer wil laten gaan. Ajax betaalde in het verleden nog nooit zo'n hoge transfersom voor een speler. 

De Oranje-international liet zich deze interlandperiode al uit over zijn huidige situatie bij Tottenham. "Zoals ik al vaker heb gezegd: ik moet een oplossing voor mezelf zien te zoeken waar we allebei beter van worden. Of ik weg moet? Ja. Wat ik al zei: we gaan zien wat het beste is voor mijn carrière. Ik hou alle opties open. Zeker, dat kunnen ook andere clubs zijn", aldus Bergwijn.