Nieuws

Zelfkritische Haller: 'Je speelt voor Ajax, je weet dat je dan kansen krijgt'

Zelfkritische Haller: 'Je speelt voor Ajax, je weet dat je dan kansen krijgt'

06-06-2022 12:47
1

Sébastien Haller kijkt met een goed gevoel terug op het Eredivisie-seizoen 2021/2022. De Frans-Ivoriaanse spits werd topscorer van de Nederlandse competitie, maar blijft zelfkritisch. Daarnaast blikt hij terug op De Klassieker tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Arena.

De Ajax-spits is gedreven en wil nog belangrijker zijn voor zijn werkgever. "Het kon nog beter en ik hoop dat komend seizoen nog beter wordt", zegt Haller tegenover de camera van ESPN. De international van Ivoorkust is zich er bewust van dat hij veel doelpunten moet maken in Amsterdamse dienst. "Om eerlijk te zijn, ik ben de spits van Ajax. Topscorer worden moet een doel zijn. Het is iets normaals. Je speelt voor Ajax, je weet dat je dan kansen krijgt."

Haller heeft genoten van De Klassieker tegen Feyenoord in eigen huis. "Dat type wedstrijd wil je spelen. Niet altijd, want ik denk dat je dan uiteindelijk heel moe bent", zegt hij met een grijns op zijn gezicht. De Amsterdammers wonnen uiteindelijk met 3-2 door een late goal van Antony. "Dit zijn de wedstrijden waarin je voelt dat je voor de juiste sport gekozen hebt. Het verhaal van de wedstrijd was geweldig, er gebeurden heel veel dingen. Dit was alleen maar mogelijk door de steun, de fans en alles eromheen."