Nieuws

Van Halst over herboren Frenkie de Jong: 'Ik heb me gestoord aan Barcelona'

Van Halst over herboren Frenkie de Jong: 'Ik heb me gestoord aan Barcelona'

06-06-2022 08:05

Jan van Halst is erg onder de indruk van het spel van Frenkie de Jong. De analist is erg blij om te zien dat de middenvelder van FC Barcelona bij Oranje weer het niveau van zijn periode bij Ajax aantikt.

"Wij volgen natuurlijk Barcelona, daar is het bijna teleurstellend. Ik kreeg bijna medelijden met hem. Als je hem nu ziet spelen bij het Nederlands elftal, dat is toch fantastisch? Ik heb me gestoord aan Barcelona", vertelt Van Halst bij Ziggo Sport. "Dit is de Frenkie de Jong van Ajax, zoals we hem kennen. Dat hebben we nauwelijks gezien bij Barcelona. Als je hem koopt, zet hem dan op deze positie."

"We hebben hem zo vaak gezien, een beetje verdwaald daar op tien of een beetje hangend op links of rechts", vervolgt de analist. "Want dat zou hij er zogenaamd ook bij moeten leren. Nee, je moet Frenkie de Jong achterin zetten, als een soort regisseur, waar het hele eftal begint te voetballen. En als je dan Sergio Busquets nog hebt, dan moet je hem niet kopen. Of in ieder geval geen tachtig of negentig miljoen betalen."