Nieuws

Uitgesproken Bergwijn wil weg bij Spurs: 'Kunnen ook andere clubs dan Ajax zijn'

Uitgesproken Bergwijn wil weg bij Spurs: 'Kunnen ook andere clubs dan Ajax zijn'

05-06-2022 13:15

Steven Bergwijn lijkt op weg naar de uitgang bij Tottenham Hotspur. De aanvaller komt zelden aan spelen toe bij de Londenaren en laat tegenover ESPN weten dat hij niet meer in die situatie wil zitten.

Naast zijn zaakwaarnemer spreekt Bergwijn nu hij bij Oranje zit ook veel met bondscoach Louis van Gaal over zijn gebrek aan speeltijd. "Ja, natuurlijk. Die vraagt ook hoe de situatie is en hoe ik me daarbij voel. Het is lastig als je het hier goed doet en je naar de club moet waar er eigenlijk niet naar je omgekeken wordt. Dat is gewoon lastig", aldus het Ajax-target tegenover ESPN.

Over Ajax wil de aanvaller niet al te veel kwijt. De Amsterdammers azen op zijn handtekening. "Zoals ik al vaker heb gezegd: ik moet een oplossing voor mezelf zien te zoeken waar we allebei beter van worden. Of ik weg moet? Ja. Wat ik al zei: we gaan zien wat het beste is voor mijn carrière. Ik hou alle opties open. Zeker, dat kunnen ook andere clubs zijn"

De transfersom vormt tot op heden het grootste struikelblok voor Ajax. Deze lijkt door de Oranje-vorm van Bergwijn opgevijzeld te worden. "Ja, dat denk ik wel. Ik weet het eigenlijk niet, ik hoop het niet. Ik hoop gewoon dat we er snel uitkomen. Het is fijn als je zekerheid hebt, nu weet ik niet wat er gaat gebeuren. Ik ben nu hier en focus me gewoon op het Nederlands elftal."