Nederland walst over België heen en wint de Derby der Lage Landen met 1-4

03-06-2022 22:42 Laatste update: 22:48

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond uitgehaald in het Nations League-duel met België. Door doelpunten van Steven Bergwijn, Memphis Depay (2x) en Denzel Dumfries werd er met 1-4 gewonnen van de zuiderburen.

België begon sterker aan de eerste poulewedstrijd van dit Nations League-seizoen. Na tien minuten spelen trok Oranje de wedstrijd meer naar zich toe en creëerde kleine kansen op de openingstreffer. In de veertigste minuut kwam het Nederlands elftal dan ook terecht op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot van Steven Bergwijn.

Na rust ging Oranje door waar het gebleven was. Al snel verzilverde Memphis een vlijmscherpe counter door de 0-2 binnen te schieten. De Belgen leken aangeslagen na het doelpunt van Memphis en kwamen niet meer in de wedstrijd. Na een uur spelen besliste Denzel Dumfries de wedstrijd door van dichtbij de 0-3 binnen te tikken. Enkele minuten later maakte Memphis zijn tweede van de avond en bracht de stand daarmee op 0-4. De Belgen leken een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. In de blessuretijd maakte België alsnog de eretreffer via Michy Batshuayi. Door de overtuigende overwinning gaat Oranje aan kop in de poule. Woensdag nemen de mannen van Louis van Gaal het op tegen Wales, dat eerder deze week met 2-1 verloor van Polen.