Nieuws

'Newcastle trekt portemonnee voor Fransman: eerste grote zomeraankoop een feit'

'Newcastle trekt portemonnee voor Fransman: eerste grote zomeraankoop een feit'

02-06-2022 11:21 Laatste update: 11:25
2

Newcastle United is de eerste grote aankoop voor het nieuwe seizoen aan het afronden. Volgens Fabrizio Romano, RMC Sport en The Guardian heeft de met geld geïnjecteerde Premier League-club een akkoord bereikt met Stade de Reims over een transfer van Hugo Ekitike.

Newcastle zal flink de portemonnee moeten trekken. The Magpies zullen zo’n 36 miljoen euro, plus tien miljoen aan mogelijke bonussen moeten betalen voor Ekitike. De pas negentienjarige Fransman kan zich voor vijf seizoenen verbinden aan de club uit het noorden van Engeland. De spits verscheen op de Newcastle-radar na zijn tien goals en vier assists in 24 Ligue 1-wedstrijden.

Ekitike, die met zijn 1.90 een flinke lengte heeft, lijkt de eerste grote aankoop van Newcastle te worden voor het komende seizoen. De club lijkt zich nog verder te willen roeren. Sven Botman van Lille OSC en Lucas Paquetá van Olympique Lyon kunnen een plekje krijgen op St. James Park.

Ekitike stond overigens ook op de radar bij Borussia Dortmund. De Duitse club zou nu nog twee opties hebben: Ajax-spits Sébastien Haller en Sasa Kalajdzic van VfB Stuttgart.