Nieuws

Maguire spreekt zich uit na bedreigingen: 'Kritiek is oké, maar dit ging te ver'

Maguire spreekt zich uit na bedreigingen: 'Kritiek is oké, maar dit ging te ver'

31-05-2022 23:54

Harry Maguire kan sinds zijn overstap naar Manchester United rekenen op een hoop kritiek, maar de verdediger van 80 miljoen werd in april bedreigd door een bommelding. De Engelse verdediger doet nu het boekje open over die ervaring en stelt dat er die dag een lijn werd overschreden. 

Maguire is al tijden het onderwerp van discussie sinds het verval van Manchester United. De verdediger kwam in 2019 over van Leicester City en komt voetballend niet altijd even sterk en alert over. "Het is duidelijk dat ik in een positie zit waar ik vaak wordt bekritiseerd", geeft de verdediger toe, geciteerd door The Mirror. "United betaalde een grote som geld voor me. Het is één van de meest geliefde clubs ter wereld maar ook één van de meest gehate."

"Ik accepteer kritiek altijd als we goals tegenkrijgen of fouten maken", vervolgt Maguire. "Ik ben volwassen genoeg wanneer mensen op mijn rug springen en zeggen dat ik dingen kan verbeteren. Er is echter een lijn die overschreden wordt wanneer mijn familie wordt betrokken. Wanneer het op valse bommeldingen aankomt, is dat het geval", zegt Maguire, die geschrokken was van de valse melding in april. 

Maguire mag zich op gaan maken voor een aantal interlands met het nationale elftal van Engeland. Maguire kon de kritiek ook in het witte shirt van Engeland niet ontwijken. Bondscoach Gareth Southgate noemde de supporters die Maguire op de hak namen "een absolute grap" en verdedigde zijn speler op gepassioneerde wijze. Erik ten Hag liet eerder weten 'er naar uit te kijken om met Maguire samen te werken'.