Nieuws

Openda kijkt uit naar treffen met Oranje: 'Hoop enkele minuten te maken'

Openda kijkt uit naar treffen met Oranje: 'Hoop enkele minuten te maken'

31-05-2022 18:16 Laatste update: 18:20

Loïs Openda is door bondscoach Roberto Martínez voor het eerst opgeroepen voor de selectie van de Rode Duivels. De 22-jarige spits, die afgelopen seizoen onder contract stond bij Vitesse, hoopt tegen het Nederlands elftal zijn debuut te maken voor de nationale ploeg van België.

"Het is een droom om voor de Rode Duivels te spelen", zegt Openda op de persconferentie in aanloop naar de Nations League-wedstrijden. "Het is wel speciaal om met zo'n grote namen te spelen. Ik ken hen, maar ik weet niet of zij mij kennen." Eden Hazard, Kevin de Bruyne en Romelu Lukaku zijn grote voorbeelden voor de pijlsnelle spits. "Het is moeilijk iets bij te brengen aan een ploeg die al compleet is."

Openda hoopt komende vrijdag in het Nations League-duel met Oranje zijn opwachting te maken bij de Rode Duivels. "Het is erg speciaal om tegen Nederland te spelen, omdat ik er twee jaar heb gevoetbald. Ik ben nu een speler die fysiek sterker is en veel vooruitgang heeft geboekt. Ik heb meer vertrouwen en voel ik me mentaal beter. Ik hoop dus ook enkele minuten te maken", aldus de voormalig aanvaller van Vitesse.