Nieuws

'Van Bommel niet de nieuwe trainer van AC Milan, Spanjaard voert gesprekken'

'Van Bommel niet de nieuwe trainer van AC Milan, Spanjaard voert gesprekken'

27 april - 12:45

AC Milan heeft de knoop doorgehakt in de zoektocht naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. De club heeft besloten om niet voor Mark van Bommel te keizen en voert in plaats daarvan vergevorderde gesprekken met Julen Lopetegui.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano zijn de onderhandelingen tussen de Milanese club en Lopetegui al in een ver stadium. De 57-jarige Spanjaard heeft de voorkeur van de Italiaanse topclub om Stefano Pioli op te volgen, die waarschijnlijk binnen enkele weken zal vertrekken.

Ondanks interesse van West Ham United heeft Lopetegui aangegeven te willen werken bij AC Milan, waar ook de Nederlander Tijjani Reijnders speelt. De club heeft grote verwachtingen van een nieuwe trainer en is enthousiast over de toekomstplannen die Lopetegui heeft gepresenteerd.

De beslissing om Lopetegui aan te stellen komt na speculaties over de mogelijke aanstelling van Van Bommel, die momenteel coacht bij Royal Antwerp FC. Zlatan Ibrahimovic zou zich binnen de club sterk hebben gemaakt voor zijn komst. Lopetegui brengt een rijke ervaring mee met eerdere functies bij clubs als FC Porto, de Spaanse nationale ploeg, Real Madrid, Sevilla en Wolverhampton Wanderers.