Transfernieuws

'Bayern zet in op terugkeer van voormalig succescoach, andere opties ook mogelijk'

'Bayern zet in op terugkeer van voormalig succescoach, andere opties ook mogelijk'

9 mei - 13:44

Bayern München overweegt een terugkeer van Hansi Flick als hoofdcoach. Ondanks eerdere wensen om in het buitenland te werken, sluit Flick een terugkeer niet meer uit. Dat meldt clubwatcher Florian Plettenberg van Sky Sports.

Het nieuws volgt na verschillende afwijzingen van potentiële kandidaten om Thomas Tuchel aan het einde van het seizoen op te volgen. Daaronder vallen onder meer Xabi Alonso, Julian Nagelsmann en Unai Emery.

Naast de mogelijkheid van Flick's terugkeer, blijft Bayern ook andere opties overwegen. Eén daarvan is het tijdelijk aanstellen van een tussenpaus, met Louis van Gaal die recentelijk is besproken voor deze rol. Van Gaal, momenteel adviseur bij Ajax, heeft echter te kampen met gezondheidsproblemen, wat een eventuele aanstelling onwaarschijnlijk maakt. Andere genoemde namen voor deze tijdelijke positie zijn Lucien Favre en dus Flick.

Hoewel er momenteel geen concrete contacten zijn tussen Bayern en Flick, kan dat de komende dagen veranderen. Flick werd in september 2023 ontslagen als bondscoach van Duitsland en was tussen 2019 en 2021 al eens hoofdcoach bij Bayern. In 2020 won hij de Champions League met Die Rekordmeister.