Nieuws

Slecht nieuws voor Real en Frankrijk: CL-finale en EK op de tocht voor sterkhouder

Slecht nieuws voor Real en Frankrijk: CL-finale en EK op de tocht voor sterkhouder

9 mei - 15:01

Aurélien Tchouaméni van Real Madrid heeft een kleine breuk in zijn voet opgelopen en moet mogelijk drie tot vier weken aan de kant blijven. Daardoor is zijn deelname aan de Champions League-finale op 1 juni tegen Borussia Dortmund en het EK, dat start op 14 juni, onzeker.

De blessure ontstond tijdens de halve finale tegen Bayern München van woensdagavond (2-1 winst, red.). Het is dezelfde voet die hem vorig najaar al eens uit de running hield. Real Madrid heeft deze diagnose bevestigd na recente medische tests.

Ondanks de pijn speelde Tchouaméni in de wedstrijd tegen Bayern, maar na een uur kon hij niet meer verder spelen. Zijn vervroegde vertrek van het veld baart zowel de club als de fans zorgen, vooral met het oog op de naderende grote wedstrijden.

Met het EK dat binnenkort begint en de recente blessure van teamgenoot Lucas Hernandez, voelt de Franse bondscoach Didier Deschamps de druk toenemen. De Fransen beginnen het EK op 17 juni tegen Oostenrijk en spelen vier dagen later tegen het Nederlands elftal.