Nieuws

München maakt zich klaar: wanneer stond Bayern voor het laatst in de Cl-finale?

München maakt zich klaar: wanneer stond Bayern voor het laatst in de Cl-finale?

8 mei - 19:21

Bayern München kan zich woensdagavond plaatsen voor de finale van de Champions League. VoetbalNieuws vertelt je hoe vaak dat al eerder gebeurde en wanneer dat de laatste keer was.

Bayern kent een lastig jaar. Voor het eerst in een decennium werd de Zuid-Duitse formatie geen kampioen van de Bundesliga. Bayern was lang in de race om de titel, maar liet op cruciale momenten punten liggen. In eigen land kan de ploeg van Thomas Tuchel geen prijs meer pakken, maar de Champions League-winst zou alles goedmaken.

Wanneer stond Bayern München voor het laatst in de Champions League-finale?

Door de plaatsing van Borussia Dortmund voor de CL-finale zijn alle ogen direct gericht op 2013. Destijds stond Dortmund tegen Bayern in de finale, een wedstrijd die werd beslist door Arjen Robben. Echter is dat jaar niet de laatste keer dat de Duitsers de finale haalden. Sterker nog, in 2020 werd Paris Saint-Germain in de CL-finale zelfs nog verslagen. In een door Covid-19 ontsierd jaar troffen Bayern en PSG elkaar in Lissabon. Achter gesloten deuren werd het 0-1 voor de Duitse formatie die destijds zonder supporters het feestje moesten vieren.

Hoe vaak stond Bayern München al in de finale van de Champions League?

Door de gehele geschiedenis van de Champions League en de Europacup 1 stond Bayern maar liefst elf maal in de finale. Een prestatie op zich, maar niet altijd stapten de Duitsers als winnaar van het veld. De eerste drie finales werden tussen 1974 en 1976 gewonnen, maar daarna werd er driemaal op rij verloren. De meest opmerkelijke is die van 1999. Destijds stond Bayern in de laatste minuut van de wedstrijd op voorsprong, maar verloor het alsnog van Manchester United. In 2001, 2013 en 2020 wist Bayern nog te winnen in de finale terwijl ze in 2010 en 2012 het onderspit moesten delven.