Nieuws

Wie is Joselu, de man die Real Madrid naar de Champions League-finale schoot?

Wie is Joselu, de man die Real Madrid naar de Champions League-finale schoot?

8 mei - 23:31 Laatste update: 23:33

Joselu, geboren als José Luis Sanmartín Mato op 27 maart 1990 in Stuttgart, Duitsland, is de grote man nadat hij Real Madrid met twee late doelpunten tegen Bayern München naar de finale van de Champions League schoot. Deze 34-jarige spits, momenteel op huurbasis bij Real vanuit Espanyol, heeft zich ontpopt als een cruciale speler in de knock-outfase. VoetbalNieuws.nl vertelt je alles over hem!

Carrière Joselu

Joselu's carrière begon in zijn jonge jaren in Galicië, waar hij al snel opviel bij lokale scouts. Zijn professionele carrière startte bij Celta de Vigo, waarna Real Madrid hem opmerkte en in 2009 naar hun beloftenteam haalde. Hier maakte hij indruk door samen met Álvaro Morata topscorer te worden en hielp hij het team promotie naar de Segunda División te bewerkstelligen. Zijn prestaties leverden hem sporadische optredens op voor het eerste elftal van Real, waar hij zelfs een keer scoorde in de Copa del Rey.

Na zijn tijd bij Real Madrid verkaste Joselu naar Duitsland waar hij voor Hoffenheim en later Eintracht Frankfurt speelde, alvorens hij terugkeerde naar Spanje en vervolgens een uitstapje maakte naar de Premier League bij Stoke City en Newcastle United. Overal waar hij speelde, toonde hij zijn kwaliteiten als betrouwbare aanvaller, hoewel hij nooit echt een vaste basisplaats wist te bemachtigen.

In 2019 tekende Joselu bij Deportivo Alavés in La Liga, waar hij zijn scoringsdrift hervond en uitgroeide tot de topscorer van de club. Zijn prestaties leidden tot een transfer naar Espanyol, waar hij ondanks een degradatie opviel door zijn doelpunten en het winnen van de Trofeo Zarra als top-scorer onder de Spaanse spelers in La Liga.

Joselu schiet Real Madrid naar de Champions League-finale

Zijn recente terugkeer naar Real Madrid op huurbasis was aanvankelijk bedoeld als diepte-investering, maar Joselu's heroïsche optreden tegen Bayern München heeft hem onverwachts in de schijnwerpers geplaatst. Met zijn cruciale doelpunten in de slotfase van de wedstrijd bewees hij zijn waarde op het allerhoogste niveau, waardoor Real Madrid zich nu kan opmaken voor de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.