Breaking news

Gelderlander: Vitesse komt voor redding uit bij investeerders uit Midden-Oosten

Gelderlander: Vitesse komt voor redding uit bij investeerders uit Midden-Oosten

8 mei - 20:36

Vitesse is in gesprek met een investeerder uit Bahrein om de financiële problemen aan te pakken, meldt De Gelderlander. De club kampt met een schuld van 18,9 miljoen euro en heeft voor de komende twee jaar nog eens tien miljoen nodig.

Vitesse praat met investeerders uit Bahrein

De Arnhemse club werkt onder leiding van crisismanagers Paul van der Kraan en Edwin Reijntjes aan een uitgebreid reddingsplan. Er is dringend financiële steun nodig, en lokale ondernemers in Arnhem zijn nog niet in staat geweest om significante hulp te bieden. De club is inmiddels al gedegradeerd uit de Eredivisie, na een straf van achttien punten in mindering te hebben gekregen.

Wat moet Vitesse doen om overeind te blijven?

Gesprekken met potentiële investeerders uit Bahrein, die ook connecties hebben in de Verenigde Staten, zijn cruciaal. "Natuurlijk hopen we dat Plan Arnhem een succes wordt", zei Reijntjes, "maar we kijken ook verder dan alleen Arnhem of Nederland. Er zijn gesprekken gaande. We worden ook benaderd door tussenpersonen. Die komen met geïnteresseerde partijen. Uiteindelijk kan één overnamekandidaat ook." Tegelijkertijd blijft de situatie van Coley Parry, een Amerikaanse zakenman wiens poging tot overname faalde, een belangrijke rol spelen. Hij is de grootste schuldeiser en eist invloed in de onderhandelingen.

Vitesse staat bovendien onder druk om de banden met de huidige Russische eigenaren te verbreken, gezien de internationale sanctieregels. Dat vormt een complexe uitdaging voor de toekomst van de club. Vitesse heeft tot 17 mei om de KNVB te overtuigen van haar toekomstplannen.