Transfernieuws

'Transfervrije Feyenoorder wijst Midden-Oosten af, wil naar Italië of Amerika'

'Transfervrije Feyenoorder wijst Midden-Oosten af, wil naar Italië of Amerika'

8 mei - 20:08

Feyenoord heeft bevestigd dat de optie in het contract van Alireza Jahanbakhsh niet wordt gelicht onder de huidige voorwaarden. De Iraanse aanvaller, wiens contract formeel is opgezegd, heeft een lucratieve aanbieding ontvangen uit het Midden-Oosten. Hij zou daar jaarlijks vijf miljoen dollar kunnen verdienen. Jahanbakhsh ziet echter een toekomst in andere competities en sluit een verlenging bij Feyenoord uit, zelfs tegen een halvering van zijn salaris, zo weet 1908.nl te melden.

De 28-jarige vleugelspeler heeft zijn zinnen gezet op de Serie A of de MLS in de Verenigde Staten. Zijn vertrek bij Feyenoord lijkt daarmee onafwendbaar, zeker nadat de club Anis Hadj Moussa heeft aangetrokken als zijn mogelijke opvolger. Jahanbakhsh kwam in de zomer van 2021 over van Brighton & Hove Albion en heeft sindsdien 104 wedstrijden gespeeld voor de Rotterdammers, waarin hij 17 doelpunten maakte en 15 assists gaf.

Nu Jahanbakhsh transfervrij is, kan hij bij een nieuwe club ook nog een tekenbonus bedingen. Dat maakt hem een aantrekkelijke optie voor veel clubs, vooral gezien zijn ervaring en prestaties in internationale competities.