Zure druiven voor Van Bronckhorst: "Loterij als het op strafschoppen aankomt"

19-05-2022 07:18 Laatste update: 08:35

Giovanni van Bronckhorst heeft het sterke Europa League seizoen helaas niet kunnen bekronen met zijn Rangers FC. De Schotten dolven na een strafschoppen het onderspit tegen Eintracht Frankfurt

"Het is een flinke teleustelling natuurlijk", lacht van Bronckhorst als een boer met kiespijn. "Als je een finale in Europa speelt en die verliest, dan doet dat pijn. Als je een finale speelt doe je er alles aan om die te winnen. Als het op het eind dan op penalty's aankomt, is het een loterij", aldus de Nederlander. 

"Je zag de teleustelling ook in de kleedkamer", vervolgt Van Bronckhorst, die als oud speler weet hoe het is om finales te winnen en te verliezen. "Maar dat is normaal zo snel na de wedstrijd, dan is iedereen natuurlijk flink teleurgesteld."

De speler die het slechtste heeft geslapen zal Aaron Ramsey zijn. Hij miste als enige een strafschop, maar wordt gesteund door zijn trainer. "Natuurlijk was Aaron teleurgesteld, maar hij nam de verantwoordelijkheid om de strafschop te nemen. Die kan je maken of missen, en helaas voor ons ging de penalty mis."